Buderus Kombi Arıza Kodları ve Çözümleri
Buderus Kombi Arıza Kodları ve Çözümleri
– Bu arıza kodları hakkında bilgisi olmayanlar için söz konusu arıza kodlarını özetledik.
Arıza Kodu 1: Kombiniz bacalıysa eğer, baca kısmında yer alan çekiş aksamında sorunda olduğunu belirtmektedir. Eğer kombiniz bacalı değilse fan motorunda veya prosostat parçasında sorun olabilir. Arıza nedeniyle yardım almanız gerekebilir.
Arıza Kodu 2: Kombinizin çalışmaktan dolayı aşırı ısındığını belirtmektedir. Kombinizde hava olduğunu ve bu havanın dışarıya aktarılması gerektiğini belirtir. Kombinizin havasını almanız sorunu düzeltecektir.
Arıza Kodu 3: Kombinizde ateşleme sisteminde bir sorun olduğunu belirtmektedir. Kombinizde gaz aksamının sorunlu olduğun veya gaz akışında problem olduğunu anlatmaktadır. Eğer kombiniz uzun süre kapalı kaldıysa, kombinizi 3 sefer yeniden başlatmak sorunu çözecektir.
Arıza Kodu 4: Kombinin gereken sıcaklığa geldiğinin ve sorunlar oluşacağının bilgisini verir. Kombinin hemen alt kısmında yer alan radyatör musluklarının en az 3 tanesinin açık olduğundan emin olun. Bunun yanı sıra peteklerinizin havasını almanız da önerilmektedir.
Arıza Kodu 5: Kullanma suyunun 85 derece olduğunun bilgisini veren bu arıza kodu, 3 vanadan birinde arıza olduğunu ve kalorifer kısmına su kaçırdığını belirtmektedir. Yetkili servisten destek almak sorununuzun çözülmesine yardımcı olacaktır.
Arıza Kodu 6a: Kombinizin ateşleme sisteminin çalışmadığını belirten arıza kodudur. Söz konusu durumunda devamında kombinizi 3 kere yeniden başlatın. Aksi takdirde kombi çalışmıyorsa anakartta sorun meydana gelmiş olabilir ve bu nedenle yetkili servisten yardım almanız gerekebilir.
Arıza Kodu 7: Kombinizin baca kısmında sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Eğer kombinizde baca bulunmuyorsa, prosostat kısmının arızalı olduğuna işarettir. Servisten yardım almanız gerekebilir.
Arıza Kodu 8: Kombinizin anakartında bulunan sigortaların arızalanmış olduğunu bildiren arıza kodudur. Şeffaf kapaktan görülebileceği üzere yedek sigortalar ile sorun giderilebilir. Eğer sorun yaşıyorsanız servisten yardım almanız daha sağlıklı olacaktır.
Arıza Kodu 9: Kombinizin anakartında arıza olduğunu belirtmektedir ve bu nedenle mutlaka yetkili servisten yardım almanız geremektedir.
Arıza Kodu E: Kombinize gelen elektrik akımının oldukça az olduğunu ve kombiye zarar vereceğinin uyarısını yapar. Evinize gelen voltajda sıkıntı olduğu fark edilirse mutlaka regülatör kullanmanız önerilmektedir. Aksi takdirde kombinizde büyük sorunlar ortaya çıkabilir.
Buderus Kombi Logomax Arıza Kodları
Arıza Kodu CL: Sıcak suyu kullanırken sorun yaşamanızda karşılaşacağınız bir sorundur. Sensörlerde sıkıntı olduğunu göstergesidir. Sensörleri kontrol etmeniz gerekmektedir. Sorun çözülebilir.
Arıza Kodu SH: EMS işlevinde kesinti olduğunun göstergesidir. Ya termostatın kontrol edilmesi gereklidir ya da bağlantı kablosunun kontrol edilmesi gereklidir.
Arıza Kodu CP: Kombinizde bulunan boyler sensörünün algılanmıyor olduğunu belirten hata kodudur. Boyler sensörünün kontrol edilmesi gerektiğini belirtmektedir.
Arıza Kodu 9C: Kombinizin kod anahtarının algılanmadığını belirten arıza kodudur. Kod anahtarının doğru yere takılması gereklidir veya değiştirilmelidir.
Arıza Kodu 3A: Kombinizde bulunana fanın devir hızının dengeli olmadığını belirten arıza kodudur. Fanın ve atık gaz tahliyesinin kontrol edilmesi gerekmektedir.
Arıza Kodu QP: Kombinizin basıncını düzenleyen sistemin şalterinin dengesiz belirten arıza kodudur.
Arıza Kodu 3C: Kombinizin basınç sisteminde yer alan şalterde kapatılma sorunun olduğunu belirtmektedir.
Arıza Kodu 2E: Kombinizin suyunun eksik olduğunu belirtir. Suyun, kombinin altında yer alan su musluğundan takviye edilmesi gereklidir.
Arıza Kodu 8Y: Anakart üzerinde yer alan 8-9 köprüsünün takılı olmadığını belirten arıza kodudur.
Arıza Kodu 2P: Kombinizin ısıtma sisteminde yer alan ani sıcaklık yükselmesinin durumunu belirten arıza türüdür.
Arıza Kodu 4Y: Kombinizden giden suyun ölçeğini ayarlayan sensörlede sıkıntı olduğunu belirten arıza kodudur.
Arıza Kodu 4C: Kombinin emniyet termostatı olarak bilinen sistemin devreye girdiğini belirtmektedir. Kombinin havası alınarak sorun çözülebilir ve anakart kontrolü gibi işlemlerde yapılabilir. Servisinizden destek almanız daha mantıklı bir çözüm olacaktır.
Arıza Kodu 6A: Kombinize gaz girişi ve gaz girişine yer alan ateşleme sisteminde sıkıntı olduğunu anlatan arıza kodudur. Mutlak suretle yetkili servisten destek alınmalıdır. Aksi takdirde büyük sorunlara neden olabilir.
Arıza Kodu EC: Elektriksel bir sorun olduğunun göstergesidir. Ateşleme kablolarında sıkıntı olabilir ve bu nedenle söz konusu kabloların kontrol edilmesi gereklidir.
Arıza Kodu EL: Kombinize düşük voltajda elektrik geldiğini bildiren arıza kodudur. Elektronik kartta sıkıntı olduğu söylenebilir. Bu durumda kombiniz işlem görmeyebilir ve kendini koruma moduna alabilir. Yetkili servise danışmanız sorunun giderilmesinde yardımcı olacaktır.
Arıza Kodu 6C: Cihazınızın sensörleri cihaz kapandığı halde alev algılıyor demektir. Sensörler kontrol edilmelidir ve gerekirse servise danışılmalıdır.
Arıza Kodu EP: Yeniden başlatma tuşuna gereğinden fazla basıldığının uyarısıdır. Cihazı yeniden başlatmanız sorunu çözecektir.
Arıza Kodu 3A: Kombinizde bulunan diferansiyel basınç şalteri işletme sırasında çalışmadığını belirtir. Yetkili servise danışarak sorunu gidermeniz önerilmektedir.